Passa al contingut principal

DIUMENGES DE QUARESMA 22

Aquest any seguim el cicle C. En les primeres lectures, se’ns presenten les grans etapes de la Història de la Salvació: en el primer diumenge, el nucli de la fe d’Israel, presentat com a memorial litúrgic, segons ens relata el llibre del Deuteronomi; en el segon, l’aliança ritual de Jahvè amb Abraham, amb la promesa de la terra i de la descendència incomptable; en el tercer, l’èxode, moment central de la història d’Israel, la missió de Moisès i la revelació del nom de Déu; en el quart, l’arribada a la terra promesa, amb la celebració joiosa de la pasqua nova; en el cinquè, l’anunci del retorn de l’exili i en el Diumenge de Rams, el Servent de Jahvè.

Les segones lectures d’aquest cicle són, com sempre fa sant Pau, exhortacions per a viure cristianament: el nucli de la fe cristiana, viure com a transfigurats, la salvació de Crist com a nou èxode, Crist, gran reconciliador, transformació i incorporació a Crist. En el cas del Diumenge de Rams, llegim l’himne de sant Pau als filipencs, que ens parla de la “kènosi” (abaixament) de Jesucrist.

Els evangelis de Les temptacions i la Transfiguració són els del primer i segon diumenge de Quaresma, respectivament. A partir de la setmana tercera, la temàtica és la conversió i la misericòrdia: així, en el tercer diumenge contemplem la crida de Jesucrist a la conversió; en el quart, la paràbola del pare misericordiós que acull tots els fills (“el fill pròdig”); en el cinquè, Jesús misericordiós amb una dona adúltera. Finalment, en el diumenge de Rams, contemplem l’entrada a Jerusalem i la passió segons sant Lluc.

(font CPL)

Entrades populars d'aquest blog

6març22| Adora el Senyor, el teu Déu, dóna culte a ell tot sol (Lc 4,1-13)

Diumenge I (C) de Quaresma escoltar Descarregar Veure 1ª Lectura i Salm Text de l'Evangeli ( Lc 4,1-13): En aquell temps, Jesús, ple de l'Esperit Sant, se'n tornà del Jordà. L'Esperit el va conduir pel desert durant quaranta dies, i era temptat pel diable. Aquells dies no va menjar res, i a la fi tenia fam. El diable li digué: «Si ets Fill de Déu, digues a aquesta pedra que es torni pa». Però Jesús li va respondre: «L'Escriptura diu: ‘L'home no viu només de pa’». Després el diable se l'endugué enlaire, li va mostrar en un instant tots els reialmes del món i li digué: «Et donaré tota l'autoritat i la glòria d'aquests reialmes: me l'han confiada a mi, i jo la dono a qui vull. Adora'm i tot serà teu». Jesús li respongué: «Diu l'Escriptura: ‘Adora el Senyor, el teu Déu, dóna culte a